Spoed:

Op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur:

024 - 200 3000 → toets 1

Buiten kantoortijden en op feestdagen:

0900 - 8880 (10 cent per minuut)

Adres:

Waalbandijk 22

6541 AJ Nijmegen

024 - 200 3000

info@hapwaalfront.nl

 

 

Praktijk informatie

 

 

Praktijk

Ons team bestaat uit twee huisartsen, Mette Claassen en Nynke Nagtzaam, drie doktersassistentes, Kim Broekman, Wendy Breuker en Jolanda van Esch, een praktijkondersteuners voor chronische somatische aandoeningen, Karin Corjanus en een praktijkondersteuner GGZ, Marinus Hendriks.

 

Inschrijven 

Op zoek naar een nieuwe huisarts en wil je je inschrijven? Dat kan via het inschrijfformulier op onze website. We vragen je dan nog wel om je eenmalig bij ons langs te komen om je te identificeren. Daarnaast kun je natuurlijk ook langskomen en aan de balie een inschrijfformulier vragen. Vergeet dan niet om je legitimatiebewijs en je zorgpas mee te nemen.

 

Bereikbaarheid en online mogelijkheden

Ons streven is om zo veel mogelijk van onze services ook digitaal beschikbaar te stellen. Daarom kun je via onze website de meeste zaken zelf regelen. Zoals het maken van een afspraak, herhaalrecepten aanvragen en een online consult aanvragen.
Daarnaast is het mogelijk om een videoconsult aan te vragen met de huisarts of de praktijkondersteuner. Ook kun je ons een email sturen, of contact opnemen via het contactformulier op onze website.

Daarnaast zijn wij, met uitzondering van de lunchpauze, de hele dag telefonisch bereikbaar.
Voor spoedgevallen zijn we ook in de lunchpauze te bereiken.

Om gebruik te maken van onze online service via het patiëntenportaal kun je je online aanmelden. Na de aanmelding zijn wij verplicht om je te identificeren waarvoor wij je vragen om éénmalig met je legitimatiebewijs langs te komen. Op deze manier willen we voorkomen dat vertrouwelijke medische gegevens bij de verkeerde persoon terecht komt.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur, en op woensdagavond en donderdagavond om de week van 18.00 tot 20.00 uur.
Van 13.00 – 14.00 uur hebben wij lunchpauze.

 

Aanwezigheid huisartsen

Mette Claassen is werkzaam op maandag, dinsdagochtend, donderdag en vrijdagmiddag.
Nynke Nagtzaam is werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

Huisbezoek

Wanneer je gezondheid het niet toelaat om naar de praktijk te komen, kun je een huisbezoek aanvragen.
Huisbezoeken worden tussen 11.00 – 13.00 uur gereden.
Indien mogelijk vragen wij je een huisbezoek aan te vragen voor 10.00 uur zodat wij met onze planning hier rekening mee kunnen houden.

 

Doktersassistentes

De assistente staat je als eerste te woord wanneer je met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen. Ook geeft ze de uitslagen van bijvoorbeeld bloed- of urineonderzoek door.

Daarnaast heeft zij haar eigen spreekuur waarbij je bij haar terecht kunt voor o.a. bloeddruk meten, aanstippen van wratten, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, suiker en Hb prikken, urineonderzoek en uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek.

 

POH (praktijkondersteuner)

Op dinsdag is Marinus Hendriks werkzaam, onze POH-GGZ (praktijkondersteuner huisarts). Hij begeleidt mensen met psychosociale klachten. Mocht je klachten hebben van psychosociale aard, bespreek het met je huisarts! Samen kunnen jullie bekijken of een verwijzing naar de POH-GGZ zinvol zou kunnen zijn. De POH valt onder de huisartsenzorg, en wordt dus volledig vergoed vanuit de basiszorg. 

Op maandag is Karin Corjanus aanwezig voor patiënten met chronische aandoeningen, zoals suikerziekte, COPD en astma. Ook begeleid zij mensen bij het stoppen met roken. Daarnaast begeleid zij ook kwetsbare ouderen met allerlei verschillende zaken.

 

Overige disciplines

Woensdagochtend houdt diëtiste Maud Bernards spreekuur. Je kunt bij haar terecht voor vraagstukken omtrent dieet en levensstijl. Ze werkt voor ProFitt Diëtetiek & Lifestyle Coaching.

 

Aanvullend onderzoek

Binnen onze praktijk kunnen we de volgende onderzoeken uitvoeren:

  • Urine onderzoek
  • Bloeddruk meting
  • CRP test (ontstekingswaarde)
  • Hb gehalte (bloedarmoede)
  • Bloedsuiker
  • ECG (hartfilmpje)
  • Doppler (doorbloeding bloedvaten in de benen)
  • Huidbiopt (weefselonderzoek)
  • Uitstrijkje
  • Kweek (van een wond, keel, huid, urine etc.)

 

Huisartsenpost

Voor spoedgevallen buiten kantoortijden (08.00 – 17.00 uur) en op feestdagen kun je contact opnemen met de huisartsenpost: 0900 8880.

  

Wetenschappelijk onderzoek

Onze praktijk vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Daarom doen wij mee aan enkele projecten.

Het eerste project gaat over huidaandoeningen waarbij er (mogelijk) sprake is van huidkanker. We verzamelen hierover geanonimiseerde gegevens over, en hebben speciale afspraken gemaakt met de dermatologen in Nijmegen over de beste zorg en behandeling voor patiënten met (een voorstadium van) huidkanker. 

Het tweede project gaat over ons voorschrijfgedrag als huisarts met betrekking tot antibiotica. We onderzoeken hierbij of we de juiste middelen voorschrijven, en het op het juiste moment, bij de juiste aandoeningen voorschrijven. Hiervoor wordt ook geanonimiseerde informatie verzameld van onze patiënten.

Voor meer informatie kun je de posters bekijken in onze wachtkamer, onze teamleden hiernaar vragen, of kijken op www.radboudumc.nl/healthdata.

 

Stel hier je vraag