De huisartsen willen weer tijd krijgen voor patiënten:

Huisartsen lopen tegen hun grenzen aan en gaan staken. Op 1 juli protesteren ze op het Malieveld in Den Haag. Huisartsen kregen de laatste jaren extra taken, onder meer door de wachtlijsten bij ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast krijgen artsen vanuit de overheid en zorgverzekeraars te maken met allerlei extra administratieve taken. Ook maken huisartsen zich zorgen over de toename van het aantal oudere mensen die zorg nodig heeft.

Ook onze praktijk gaat meedoen met deze stakingsdag, we zijn op 1 juli daarom alleen geopend voor spoedzorg, dit gaat om zorg waarbij er die dag nog een arts gezien moet worden en dit niet kan wachten tot de volgende werkdag. Het maken van afspraken bij de huisarts of bij de assistente is daarom die dag niet mogelijk.