Update Corona crisis huisartsenpraktijk Waalfront 19-3-2020

We proberen zoveel mogelijk telefonisch te werken, om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen. Heb je een medische vraag, ook als deze niet spoedeisend is of niet corona gerelateerd, dan kun je gewoon contact opnemen met de assistente. Zo kunnen wij een inschatting maken of we je telefonisch kunnen helpen, of bijvoorbeeld een telefonische afspraak inplannen bij de huisarts. 

Uiteraard kun je ook je vragen gewoon stellen via het digitale patiënten portaal!

We vragen iedereen uitdrukkelijk om NIET naar de praktijk toe te komen, tenzij je in overleg met ons een afspraak hebt gemaakt.

 

 

En verder:

Luchtwegklachten en/of koorts, maar niet ernstig ziek?

Als je klachten hebt van koorts en/of verkoudheid en/of hoest en/of keelpijn waar je normaal gesproken de huisarts NIET voor zou bellen: blijf thuis en vermijd zoveel mogelijk contacten met anderen (dus ga niet naar werk, ga niet naar een verjaardag, spreek niet af met vrienden etc) ten minste tot 24 uur nadat je beter bent/géén klachten meer hebt. Je hoeft in dit geval dus NIET onze praktijk te bellen.

 

Luchtwegklachten en/of koorts en wel ernstige klachten of ben je iemand uit een risicogroep?

Als je deze klachten hebt en de klachten zijn zo ernstig dat je normaal wel hulp of advies zou willen van de huisarts: bel dan met onze huisartsenpraktijk en overleg. Kom NIET naar de praktijk. Buiten kantoor uren bel je ook alleen bij ernstige klachten en een duidelijke hulpvraag de huisartsenpost (0900-8880).

 

Niet ziek, maar toch vragen over Corona?

Ben je niet ziek, maar heb je alsnog vragen kijk dan op www.thuisarts.nl of bel het corona informatie nummer: 0800-1351.

 

Reguliere controles voor chronisch zieken (diabetes mellitus, hart en vaatziekten, astma en COPD)

Alle reguliere controles voor diabetes mellitus, hart en vaatziekten/CVRM, astma en/of COPD zullen worden verzet of waar mogelijk telefonisch plaatsvinden.

 

Afspraak met de praktijkondersteuner GGZ?

Heb je een afspraak staan met de praktijkondersteuner GGZ. Wij vragen onze praktijkondersteuner Marinus Hendriks om vanuit thuis te werken en mensen telefonisch te benaderen zodat de kans op eventuele verspreiding van de ziekte zo klein mogelijk is.

Wanneer moet ik mij laten testen?

Momenteel is het beleid dat alleen mensen met klachten worden getest die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis en mensen die in de zorg werken en hierbij ernstig ziek zijn (dus niet bij milde klachten).

 

Inschrijving?

Wil jij je als nieuwe patiënt inschrijven in onze praktijk? Je kan online een inschrijfformulier invullen. Wij vragen jullie om voor de persoonlijke identificatie op een later moment (ten minste over 2-4 weken) naar de praktijk te komen. Dit geldt ook als je recent bent ingeschreven in onze praktijk, maar nog langs moet komen voor de identificatie.

 

Wij begrijpen dat dit erg vervelend kan zijn voor veel van jullie, maar hopen ook op begrip gezien de ernst van de situatie. Ben je zelf ziek of heb je zieken in de omgeving dan wenst huisartsenpraktijk Waalfront jullie allen heel veel beterschap en we kijken met zijn allen uit naar betere tijden.