Update Corona crisis huisartsenpraktijk Waalfront 15-3-2020

Het Corona virus breidt zich momenteel uit over Nederland. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen. Als huisartsenpraktijk Waalfront willen we jullie graag informatie bieden. De komende weken zullen er ook aanpassingen zijn in ons beleid op de praktijk.

 

Voor de meeste mensen geeft het virus slechts lichte klachten, maar soms kan het een gevaarlijke longontsteking veroorzaken. Vooral voor ouderen (met name 70+) en mensen met onderliggende aandoeningen (astma, COPD, diabetes mellitus) of een verminderde afweer.

 

Wanneer neem je contact op met de huisarts?

 

Luchtwegklachten en/of koorts, maar niet ernstig ziek?

Als je klachten hebt van koorts en/of verkoudheid en/of hoest en/of keelpijn waar je normaal gesproken de huisarts NIET voor zou bellen: blijf thuis en vermijd zoveel mogelijk contacten met anderen (dus ga niet naar werk, ga niet naar een verjaardag, spreek niet af met vrienden etc) ten minste tot 24 uur nadat je beter bent/géén klachten meer hebt. Je hoeft in dit geval dus NIET onze praktijk te bellen.

 

Luchtwegklachten en/of koorts en wel ernstige klachten of ben je iemand uit een risicogroep?

Als je deze klachten hebt en de klachten zijn zo ernstig dat je normaal wel hulp of advies zou willen van de huisarts: bel dan met onze huisartsenpraktijk en overleg. Kom NIET naar de praktijk. Buiten kantoor uren bel je ook alleen bij ernstige klachten en een duidelijke hulpvraag de huisartsenpost (0900-8880).

 

Niet ziek, maar toch vragen?

Ben je niet ziek, maar heb je alsnog vragen kijk dan op www.thuisarts.nl of bel het corona informatie nummer: 0800-1351.

 

Andere medische klachten?

Heb je een ander medisch probleem waarvoor je een afspraak wil op de praktijk? We vragen jullie hierbij om extra goed na te denken of het nodig is om hiervoor naar de praktijk te komen. Mensen met bovengenoemde klachten (koorts en/of verkoudheid en/of hoest en/of keelpijn) laten wij NIET naar de praktijk toe komen. Ook al heb je deze klachten niet, ons beleid is om het aantal contacten op de praktijk zoveel mogelijk te beperken om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wij zullen daarom zoveel mogelijk patiënten proberen telefonisch te helpen en alleen waar het niet anders kan zullen we een afspraak inplannen op de praktijk.

 

Ik heb al een afspraak staan, gaat die gewoon door?

Heb je de komende weken een afspraak staan die niet medisch noodzakelijk is, dan vragen we jullie om deze afspraak te annuleren en te verzetten naar een later tijdstip. Wij zullen ook actief patiënten benaderen die een afspraak hebben, waar wij van beoordelen dat we deze moeten uitstellen. Wij verwachten dat deze maatregelen zeker de komende 2-4 weken zullen gelden.

 

Reguliere controles voor chronisch zieken (diabetes mellitus, hart en vaatziekten, astma en COPD)

Alle reguliere controles voor diabetes mellitus, hart en vaatziekten/CVRM, astma en/of COPD zullen worden verzet of waar mogelijk telefonisch plaatsvinden.

 

Afspraak met de praktijkondersteuner GGZ?

Heb je een afspraak staan met de praktijkondersteuner GGZ. Wij vragen onze praktijkondersteuner Marinus Hendriks om vanuit thuis te werken en mensen telefonisch te benaderen zodat de kans op eventuele verspreiding van de ziekte zo klein mogelijk is.

Wanneer moet ik mij laten testen?

Momenteel is het beleid dat alleen mensen met klachten worden getest die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis en mensen die in de zorg werken en hierbij ernstig ziek zijn (dus niet bij milde klachten).

 

Inschrijving?

Wil jij je als nieuwe patiënt inschrijven in onze praktijk? Je kan online een inschrijfformulier invullen. Wij vragen jullie om voor de persoonlijke identificatie op een later moment (ten minste over 2-4 weken) naar de praktijk te komen. Dit geldt ook als je recent bent ingeschreven in onze praktijk, maar nog langs moet komen voor de identificatie.

 

Wij begrijpen dat dit erg vervelend kan zijn voor veel van jullie, maar hopen ook op begrip gezien de ernst van de situatie. Ben je zelf ziek of heb je zieken in de omgeving dan wenst huisartsenpraktijk Waalfront jullie allen heel veel beterschap en we kijken met zijn allen uit naar betere tijden.